Blog

augustus 18, 2023

32. Waar is De Sleuteldrager?

Ik ga op vakantie en neem mee… een lekker boek natuurlijk. Zelf ben ik net terug uit Engeland en had het net uitgekomen boek Identity van Nora Roberts bij me (heerlijk), The Fox in the Fold van Candace Robb (ook heerlijk) en Het Feest van Elisabeth Day (vreselijk). Reisgenoot en vriend Marcel had zijn gesigneerde exemplaar van De Sleuteldrager bij zich. Vreemd gevoel als iemand je boek gaat lezen als je erbij bent.

Hij had ook een rode pen mee voor als hij fouten zou tegenkomen. En warempel, hij heeft ze gevonden hoor. Ik had al wat fouten doorgekregen van een andere lezer (dank je wel, Marijke), maar hij vond er nog meer. Dan ben ik dus zelf 87 keer er doorheen geweest, een scherpe verhaalredacteur, een woordredacteur én een eindredacteur en nog staat er fronzen in plaats van fronsen, en zijn in plaats van haar en…

Ik maakte een foto van Marcel toen hij het boek aan het lezen was en plaatste die op Facebook. Daar kwamen erg leuke reacties op, ook van mensen die hun eigen foto toestuurden terwijl ze De Sleuteldrager aan het lezen waren op vakantie. Dat inspireerde mij tot dit blog en een leuke winactie. Waar wordt De Sleuteldrager gelezen?

Ik ga altijd met de auto op vakantie. Dat heeft (en daar blijf ik halsstarrig bij) een hele praktische reden: ik reis met 5 koffers. Omdat ik altijd naar Engeland ga, moet ik rekening houden met wisselende weersomstandigheden. Het kan daar heel warm zijn, maar het kan ook regenen en hard waaien. Dus kleding mee voor beide situaties. En bijpassende schoenen natuurlijk. En handtassen, rugzakje, sjaaltjes, jassen en… Je begrijpt nu de 5 koffers. Alle ruimte dus voor een tas met boeken.

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen. Gaan er boeken mee op vakantie? Een ‘echt’ boek of lees je op de e-reader? En meteen even een nieuwtje: De Sleuteldrager is vanaf nu ook als e-book beschikbaar!!!

Maakt het jou uit of je met de fiets, de auto of met het vliegtuig gaat als je moet kiezen welke boeken je meeneemt? Hoeveel boeken je meeneemt? En wie van jullie heeft De Sleuteldrager meegenomen op vakantie?

Ik wil dat wel weten hoor. Ik wil sowieso wel eens weten wie van jullie het boek al gelezen heeft. Het kan toch niet zo zijn dat je al maanden met mij meeloopt, mij volgt in mijn avontuur en het eindresultaat nog niet gelezen hebt? Hup, naar de boekhandel, jij.

Ik had voor dit najaar een speciale actie bedacht, die ik wat eerder ga uitzetten. Want ja, ik heb te horen gekregen dat mijn uitgever het vervolg ook gaat uitgeven! En ik heb nog maar een paar maanden voordat boek 2 naar de redacteur moet. Laat zien waar De Sleuteldrager is en win een rol in boek 2. Stuur mij een foto van het boek (of e-book) op het strand, op de camping, aan het water, op een berg. Waar je dan ook bent, al is het in je eigen achtertuin.

Eind van de zomer kies ik de leukste twee foto’s of acties en die mensen krijgen een rol in boek 2. Waarschijnlijk ga je daarin wel dood of spreekt Finlay (ja, hij komt terug) je aan. Misschien word je een Halfweg of bedenk ik iets anders naars voor je. Hoe leuk is dat!

Zet je foto op social media (mij wel taggen) of stuur hem naar info@charlottedewinter.nl. Ik kijk ernaar uit!Volgende keer: Hoe bouw ik een spanningsboog?

🗝️

Laat hieronder een reactie achter

7 reacties

 1. Charlotte,
  Heb je boek al een poos in huis maar het kwam er niet van om hem te gaan lezen.
  Nu in Bali op vakantie en heb genoten van je boek,heerlijk om te lezen,lastig om weg te leggen. ( ook onze dochter heeft er van genoten)
  Kijk uit naar de volgende uitgave hoor!

 2. Maar eh, zelfs met die paar foutjes was het evengoed een heerlijk vakantieboek. Nu bij het zwembad in Barcelona met een boek uit de Sister Fidelma serie, daarna een Harlan Coben uit jouw mini bieb. Zo ben je er toch weer een beetje bij.

   1. Maar natuurlijk doe ik graag mee! Laat me maar op een vreselijke manier aan mijn eind komen😄. Moet ik de foto nog een keer posten? Of telt die keer uit juni al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit blog via

Mis nooit een blog

Ontvang een mail als er een nieuw blog is verschenen

Gesigneerd boek

Verzendkosten
Voor 1 boek: €5,- (brievenbuspost)
Voor 2 of meer boeken: €7,95 (pakketpost).