Blog

maart 13, 2024

41. Boekenweek cadeautje

Verheugen jullie je op de aankomende Boekenweek? Of is dat meer iets voor schrijvers? Ik denk het, want voordat ik schrijver werd, boeide de Boekenweek mij helemaal niet. Het was niet meer dan een item op het nieuws met Nederlandse schrijvers die in gala outfit op het Boekenbal rondliepen. Eigenlijk boeit het mij nog steeds niet veel, maar het blijkt een prachtige kapstok om mijzelf aan op te hangen.

Dit jaar was er ook een schrijfwedstrijd van Hebban aan de Boekenweek gekoppeld. Hebban, voor wie dat niet weet, is een landelijke site waar vrijwel alle in Nederland gepubliceerde boeken op staan en waar je als lezer een recensie kan plaatsen. Of een aantal sterren, variërend van 1 ster (slecht) tot 5 sterren (uitstekend). De Sleuteldrager staat er natuurlijk ook op en heeft momenteel een gemiddelde waardering van 3,65. Dat is wat 31 lezers hebben aangegeven: 3x 5-sterren, 16x 4-sterren, 10x 3-sterren en (hoe halen ze het in hun hoofd) 2x 2-sterren. Een andere site is Goodreads en daar doet De Sleuteldrager het beter met een gemiddelde van 3,95.

Maar ik had het over de schrijfwedstrijd van Hebban, gekoppeld aan het thema van de Boekenweek van dit jaar; Familie. Jullie weten dat ik nog wel eens een poging waag bij een schrijfwedstrijd en met wisselend succes. Soms beland ik in de top 10, soms niet. Ik had inspiratie en heb, vind ik zelf, een superleuk kortverhaal geschreven, uiteraard met een twist. De winnaar zou maar liefst €1.000,- ontvangen én gepubliceerd worden in het Mezza magazine, de weekendbijlage van het AD. Dat wilde ik wel. Ik heb niet gewonnen. Nog sterker, ik heb niets meer gehoord. Afgezien van een ‘dank voor het insturen’ eerder dit jaar, helemaal niets. Niet of het leuk was, niet eens op welke plek ik ben geëindigd. Niets. Beetje jammer.

De Boekenweek is van 16 tot en met 23 maart 2024. Apeldoorn heeft zijn eigen Boekenbal georganiseerd (mooie actie, Boekhandel Broekhuis!) en er zijn ongetwijfeld tal van leuke dingen bedacht om mensen te enthousiasmeren een boek te kopen. Een paar van mijn favoriete Apeldoornse boekhandels hebben ‘Ja’ gezegd toen ik vroeg of ik langs mocht komen om De Sleuteldrager te promoten. Niet alleen krijgen kopers van mijn (gesigneerde) magische thriller het Boekenweekgeschenk mee, maar ook mijn kortverhaal Het familiediner. Minstens een top-10 verhaal. Vind ik dan 😊.

Voor jezelf, als cadeau voor iemand anders, alvast een lekker vakantieboek; er is altijd een goede reden om mijn boek te komen halen op: Zaterdag 16 maart van 12 – 3 bij Primera Westra Mercatorplein; Vrijdag 22 maart van 12 – 3 bij Primera Westra Ugchelen en zaterdag 23 maart van 12 – 3 bij de Read Shop Eglantier, dan samen met auteur Dianne Arentsen.

Als cadeautje voor de lezers van mijn blogs heb ik het kortverhaal op mijn website gezet. Fijne Boekenweek toegewenst!

🗝️

Laat hieronder een reactie achter

2 reacties

  1. Top, ik ga het op je website lezen, alle drie de data kan ik niet, anders was ik zeker langs gekomen om andere winkelende boekliefhebbers te enthousiasmeren voor de sleuteldrager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit blog via

Mis nooit een blog

Ontvang een mail als er een nieuw blog is verschenen

Gesigneerd boek

Verzendkosten
Voor 1 boek: €5,- (brievenbuspost)
Voor 2 of meer boeken: €7,95 (pakketpost).