Blog

maart 5, 2024

40. Vijf nieuwe auteurscontracten!

Ik lig even plat. Verbijsterd, overweldigd, zielsgelukkig. En ook met een vreemde kramp in mijn buik. Mijn uitgever, Cocky van Dijk, vertelde mij dat ze bezig was met mijn nieuwe contract. Ik verwachte het contract voor ‘Sleutel tot Wraak’ natuurlijk, we zijn al bezig met de redactie. Ik hoopte op een contract voor The Keykeeper, de Engelse vertaling van De Sleuteldrager. Maar ze liet mij weten – zoals ze dat wel vaker doet, quasi achteloos – dat ze met vijf contracten bezig is. VIJF!!!

Een auteurscontract omvat de afspraken die uitgever en schrijver maken. Het behelst o.a. exclusieve rechten, redactie, publicatie, royalties, prijsbepaling en auteursrechten. Voor diegene die mijn blogs vanaf het begin hebben gelezen, jullie weten hoe ongelooflijk klein de kans is dat je als onbekende schrijver een uitgever vindt. Van de 2000 boeken die geschreven worden, schijnen er maar 2 te worden opgepakt door een uitgever. Dat uitgeverij Zilverbron mij en mijn Sleuteldrager een kans wilde geven, was dus ongelooflijk.

Ik heb in het afgelopen jaar enorm hard gewerkt om die kans volop te benutten. Met mijn boeken onder de arm boekhandels binnenstappen, vragen of ze het wilde gaan verkopen (want mijn boek kwam niet in de boekhandels terecht, daarvoor was ik toch echt te onbekend). Signeersessies inplannen, praatjes houden, persberichten versturen, flyers uitdelen. Ik heb op vier beurzen gestaan, heb acht signeersessies gegeven, ben zeven keer in de krant verschenen, één keer in een landelijk maandblad, drie keer op de radio en zelfs één keer op TV geweest. Het heeft zijn vruchten afgeworpen want binnen een half jaar verscheen de tweede druk.

Heeft dit meegespeeld in wat er nu gebeurt? Ik denk het wel. Nog afgezien van het feit dat De Sleuteldrager natuurlijk een heerlijk boek is en goede recensies krijgt. Ik vermoed dat mijn harde werken Cocky ook het vertrouwen heeft gegeven dat het met mij en mijn boeken wel goed komt. Maar dan nog, vijf contracten? Lees, huiver en verheug je op wat gaat komen.

Sleutel tot Wraak, boek 2 in De Sleuteldrager serie, verwacht mei 2024. Finlay Reid wordt geconfronteerd met een nietsontziende moordenaar. In dit vervolg op De Sleuteldrager gaan mysterie en moord weer samen en speelt wraak geen zoete maar een angstaanjagende rol.

The Keykeeper, de Engelse vertaling van De Sleuteldrager, verwacht zomer 2024

Sleutel tot Vernietiging, boek 3 in De Sleuteldrager serie, verwacht voorjaar 2025. Een dodelijk spel waarbij een meedogenloze moordenaar het op Robyn voorzien heeft. Finlay moet alles op alles zetten om degene die het op haar gemunt heeft, te vinden. En dan gebeurt er iets wat zijn wereld op zijn kop zet.

De Dorsairean, Nieuwe serie. Deel 1 verwacht voorjaar 2026. Terug naar de begintijd van Kaii en Mara’s. Een strijd tussen goed en kwaad, tussen mens en gedaantewisselaars. In een verloren gegaan deel van Schotland, waar de Dorsairean, de Keltische poortwachters, het portaal naar een andere wereld – onze wereld – verdedigen.

De Dorsairean, deel 2 verwacht voorjaar 2027.

Let op: Binnenkort start de voorverkoop van Sleutel tot Wraak en kan je als een van de eersten een (gesigneerd) exemplaar bestellen. Wil je op de bestellijst komen te staan? Laat het me weten.

🗝️

Laat hieronder een reactie achter

8 reacties

 1. Geweldig nieuws! En natuurlijk volkomen verdiend. Goed van Cocky ook dat ze de kwaliteit van je boeken, je inzet en harde werk herkent en erkent. Jemig, vijf contracten! Nog even en je hebt een literaire agent nodig.😀

 2. Nogmaals geweldig, en je hebt het verdiend. Ik verheug me nu al op het leesplezier dat ik heb met nu nog je boek, maar binnenkort dus met je boeken. In het rijtje te verwachten boeken mis ik het jeugdboek. Klopt dat? Natuurlijk wil ik graag op de lijst voor deel 2 van de dleuteldrager en ik zie je gauw. Lieve groet. Yvonne

  1. Hoi Yvonne, de jeugdboeken staan even in de ijskast. Net een afwijzing gekregen van een uitgever en ik moet gaan nadenken wat ik hiermee wil doen. Misschien in eigen beheer gaan uitbrengen? Ik zet je op de lijst voor boek 2, hartstikke leuk. Ik zie je over een paar weken, tot dan!

 3. Allereerst hartstikke gefeliciteerd met de contracten. Wat een succes. Geen druk dus 😉.
  Zoals, dacht ik, al eerder aangegeven kan ik bijna niet wachten op de volgende uitgaves. En ik geef n9gmaals aan graag op de eerste exemplaren lijst te komen.
  Sterkte met het schrijven en graag tot ziens op een van de fantasy festivals.
  Gr. Peter

  1. Hi Peter, dankjewel. Je zult blij zijn om te horen dat boek 3 inmiddels ook lekker onderweg is. Net weer iemand omgebracht. Je staat inderdaad al op de lijst. Je hoort van mij hoor. En ik hoop heel erg je dit jaar op een fantasy festival te zien!

 4. Het is je van harte gegund, dit succes. Talent, doorzettingsvermogen en een goed zakelijk instinct: dat alles tesamen zorgt voor dit prachtige resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit blog via

Mis nooit een blog

Ontvang een mail als er een nieuw blog is verschenen

Gesigneerd boek

Verzendkosten
Voor 1 boek: €5,- (brievenbuspost)
Voor 2 of meer boeken: €7,95 (pakketpost).