Blog

november 29, 2023

35. Wat een achtbaan!

Deze week heeft de achtbaan waarin ik eind vorig jaar ben gestapt – met open ogen en maar eigenlijk volstrekt onwetend – een driedubbele salto gemaakt. Ik had niet verwacht dat ‘het roer omgooien’ tot draaiduizeligheid kon leiden. Ik had beter moeten weten.

Nog maar een paar jaar geleden was ik de trotse eigenaar van Permeduc, Instituut voor Permanente Educatie. Een prachtig opleidingsinstituut met boeiende cursussen op juridisch en fiscaal terrein, met geweldige docenten en deelnemers. Gedwongen door een haperende gezondheid moest ik ermee stoppen. Ik dacht dat lichaam en geest zich zouden herstellen met rust, maar dat gebeurde niet en ik belandde uiteindelijk in de bijstand. Een zwart gat waar ik even geen uitweg in zag.

Maar bloed, of in mijn geval ambitie, kruipt waar het niet gaan kan. Ik begon weer plannen te maken, dit keer ook ruimte gevend aan wat ik voorheen had laten liggen. Eind vorig jaar stapte ik uit de bijstand, als tuinvrouw en thrillerschrijfster. Van onkruid in de ochtend naar moord in de middag. Een fysiek zware baan die mijn lichaam gezond houdt en het bedenken van complotten met moordzuchtige geesten dat mijn geest scherp houdt. Wat een heerlijke combinatie blijkt het te zijn. Zwaar, onderbetaald, vermoeiend, maar heerlijk.

Ik had de achtbaan kalmpjes in de tweede versnelling staan, niet te hard gaan, genieten van het uitzicht en zo nu en dan een duikeling om het spannend te houden. Maar dat debuut van mij, De Sleuteldrager, heeft iets ontketend. Dat spannende, mysterieuze, verrassende en sexy boek neemt geen genoegen met een tweede versnelling. En mijn ambitie eigenlijk ook niet.

Dat niemand zit te wachten op een boek van een nieuwe Nederlandse thrillerschrijfster, ontmoedigt mij niet. Ik sta met mijn uitgever op beurzen, geef signeersessies, overlaadt de pers met berichten, schrijf leuke blogs 😊, plaats posts op social media, hang posters op en deel flyers uit.

Gisteren liet mijn uitgever weten bezig te zijn met de tweede druk van De Sleuteldrager. Binnen een half jaar is de eerste druk vrijwel volledig uitverkocht! Vandaag een mailtje van de redactie van Ditjes & Datjes (wat de Allerhande is voor AH, is D&D voor Dirk van den Broek) dat ze De Sleuteldrager meenemen in een winactie in hun december editie. Met een oplage van 650.000 zullen er toch wel een paar mensen zijn die bedenken dat De Sleuteldrager leuk is om cadeau te geven – of te krijgen – voor de feestdagen?

De tuinvrouw gaat, na geteisterd te zijn door felle regens, ijzige koude en sneeuw, nu even met winterstop. Mijn alter ego, Charlotte de Winter, laat dat karretje nog een tijdje over die achtbaan stuiteren. Werken aan de promotie van boek 1, het verfijnen van het plot van boek 2 én verder met de Engelse vertaling van De Sleuteldrager (Boek 2 en ‘The Keykeeper’ verschijnen volgend voorjaar).

Ik wens jullie een mooie decembermaand met een uitspraak die niet van mij is, maar wel passend: Ga vooral met een goed boek naar bed, of in ieder geval met iemand die er een gelezen heeft. Ik ga eind december gestrekt onder de kerstboom. Met een goed boek natuurlijk. Of misschien met mijn laptop. Het plot voor boek 3 dringt zich aan. Kan iemand die achtbaan even stilzetten?

🗝️

Laat hieronder een reactie achter

13 reacties

  1. Nou Charlotte, het was dus n hele goeie stap je talent te eren. Zo leuk om dat te volgen. Mensen koopt dat boek, om het boek en om de reden dat het bestaat.

  2. Wat geweldig om te lezen lieve soort van zus (andere achternaam…). En al bijna uitverkocht, wow.
    Ik kom net terug van een congres Positieve psychologie en hoorde er dat je een heel eind komt met ChatGTP. Als je die nu ff boek 3 laat schrijven kom je uit die 8baan. Beetje schaven nog een dan naar de drukker!

    1. Wat een idee! Wat zonde! Niets zo leuk als het bedenken, schaven, heruitvinden, bijschaven en vervolmaken van een plot. Die ChatGTP moet met zijn intelligente tengels van mijn Finlay blijven. Maar hmm, misschien kan ik hem op Damier afsturen? Wat een idee!

  3. O Charlotte, wat ben je toch een kanjer! Alles lijkt je te lukken, al besef ik hoeveel werk je verricht hebt om zover te komen! Heel veel succes verder! Ik bestel alvast boek 2!

  4. Wat superleuk dat de Ditjes en Datjes je boek gaat promoten, zij hebben een groot publiek. Gewoon blijven zitten in de razende achtbaan, laat je meevoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit blog via

Mis nooit een blog

Ontvang een mail als er een nieuw blog is verschenen

Gesigneerd boek

Verzendkosten
Voor 1 boek: €5,- (brievenbuspost)
Voor 2 of meer boeken: €7,95 (pakketpost).