Blog

juli 27, 2023

30. Valt er nog iets te bloggen?

In de afgelopen acht maanden heb ik jullie al 30 keer meegenomen naar de boeiende en soms onbegrijpelijke wereld van schrijven, redactie en uitgeefregels. Er ging een wereld voor mij open en, ondanks de opgelopen blauwe plekken, heb ik daar intens van genoten. En er vooral veel van geleerd. Jullie zullen waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar een boek kijken in de boekhandel nu je weet wat er allemaal aan vooraf is gegaan. Hoeveel moeite het heeft gekost om dat boek er te laten zijn en hoe ongelooflijk bijzonder het is dat het boek überhaupt in een boekhandel ligt!

Maar nu is De Sleuteldrager er. Ik kan en ga zeker nog wel bloggen over wat ik in deze fase meemaak. Hoe het gaat op de Deventer Boekenmarkt (6 augustus sta ik er!) en welke recensies mij omverblazen (of pijn doen). Ik kan nog vertellen over de voortgang van winacties (win een rol in boek 2) of over mijn manmoedige pogingen om een recensie in een tijdschrift of krant te krijgen (nog niet gelukt). Maar waarover valt er verder nog te bloggen?

Waar ik benieuwd naar ben is waar jullie meer over willen lezen? Is het leuk om over het schrijversvak te blijven vertellen? Willen jullie meeleven en meelezen als ik dit najaar verder ga met boek 2? Hoe bijvoorbeeld een spanningsboog werkt in een verhaal, of iets plot- of personage-gedreven is? Of een slechterik ook goede eigenschappen moet hebben of wat zintuiglijk schrijven is?

Ik hoor het echt heel erg graag, want ik ben een beetje door mijn onderwerpen heen. Maar wees gerust: ik blijf jullie de komende maanden (jaren?) nog wel betrekken bij alles wat er gebeurt. Wat wel verandert is de frequentie. Niet meer iedere week, maar als ik wat te vertellen heb.

Dus laat het mij weten, liefst in een reactie hieronder. Dat inspireert anderen misschien om ook na te denken en met onderwerpen te komen.Volgende week: Waar is De Sleuteldrager?

🗝️

Laat hieronder een reactie achter

2 reacties

  1. Het was altijd leuk om te lezen over de dingen die je meemaakt of tegenaan loopt waar wij, als niet schrijvers, geen idee van hebben. Wat me ook wel interessant lijkt, is wat je geleerd hebt bij deel 1 en anders gaat/wilt doen bij deel 2. Reacties van en interacties met lezers zijn ook altijd boeiend.

  2. Ik vind het leuk om te blijven horen over wat je allemaal meemaakt bij het schrijven en het uitgeven van boek 2, maar minder frequent, miscchien één keer per maand. Zo blijf je toch in onze gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit blog via

Mis nooit een blog

Ontvang een mail als er een nieuw blog is verschenen

Gesigneerd boek

Verzendkosten
Voor 1 boek: €5,- (brievenbuspost)
Voor 2 of meer boeken: €7,95 (pakketpost).